середу, 5 липня 2017 р.

Кольори освітньо - виховного процесу

Кожен з семи кольорів символізує один із напрямків освітньо – виховного процесу. Реалізовуючи якісно ці напрямки, кожна дитина може повністю реалізувати себе, свої індивідуальні особливості та інтереси.


Червоний - це колір життя, сили, спонукання до дії. Найважливіший предмет фізична культура - це повноцінний розвиток дитячого організму. Одна з найпопулярніших ігор у дітей дитячого садка - гра в футбол - яка базується на співпраці та взаємодопомозі.
Жовтий - це колір сонця, інтелекта, інтуїції. У розвиваючому навчанні основна увага звертається не на загальноприйняті критерії успіхів, а на розвиток (саморозвиток) дитини. Педагогам дитячого садка допомагають в цьому інтерактивні форми роботи з дітьми, що створюють ігрову атмосферу, яка знімає напруженість, викликає захопленість.
Жовтогарячий - це колір піднесеного настрою і емоційного комфорту. Психологічне самопочуття та емоційний розвиток дітей є предметом особливої ​​уваги. Педагоги заохочують позитивні емоції малюків, висловлюють кожній дитині участь, інтерес до її задумів і дій, щоб, перебуваючи в дошкільному закладі, дитина була веселою і життєрадісною.
Зелений - колір надії і радості, весни і відтворення. Ми реалізуємо його в художньо-естетичному розвитку. На заняттях з зображувального мистецтва діти вчаться використовувати свої творчі сили для вираження своїх почуттів і думок в малюнку, в танцях, театралізації, створюючи неповторні художні образи.
Блакитний - колір спокою. Щоб все завжди виходило легко і просто, щоб не було втоми і перевантажень, потрібно тренуватися. Вчитися слід правильно і грамотно. У цьому допомагає корекційно-психологічна робота, яка сприяє розвитку уяви, сприйняття, мислення, пам'яті.
Синій колір - символ духовності, дружності, неформальності, взаємності, а значить, соціального розвитку особистості. Тільки індивідуальний підхід до дітей, допомога в подоланні труднощів і атмосфера дружби і взаєморозуміння дозволяють нам розкрити в дітях їх можливості в повній мірі.
Фіолетовий - це змішання червоного з синім - сили, здоров'я, взаємодії, дружності. Це союз батьків і зацікавлених педагогів в прагненні дати малятам найкраще, знайти ефективні способи для того, щоб кожна дитина стала щасливою, здоровою, успішною.

Немає коментарів:

Дописати коментар